2 yıllık elektronik Teknolojisi mezunu ne iş yapar?
İki yıllık bir elektronik mühendisliği bölümünün ne kazandırdığı sorusuna gelince, mezunların “elektronik teknisyeni” veya “elektronik mühendisi” unvanını edindikleri söylenebilir. Elektronik teknisyenleri her türlü elektronik cihazın üretiminde çalışırlar. Ayrıca bu elektronik ürünler için ilgili satış departmanlarında da çalışabilirler.
2 yıllık elektrik bölümü nerelerde staj yapabilir?
A1) En az bir elektrik mühendisi çalıştıran, elektrik veya elektronik ekipman üreten veya tasarlayan ve elektrik/elektronik atölyesi veya laboratuvarı olan kuruluşlarda staj yapabilirsiniz. Ayrıca, elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde staj yapılabilir.
Elektronik Teknolojisi staj zorunlu mu?
Elektronik ve Otomasyon, Elektronik Teknolojisi Bölümü’nden mezun olmak için öğrencilerimizin 20 günlük staj tamamlamaları gerekmektedir. Staj işlemleri aşağıdaki tabloda belirtilen tarihlerde tamamlanmalıdır.
Bilişim teknolojileri nerelerde staj yapabilir?
Cevap: Bilişim teknolojileri, yazılım, kamu veya özel kuruluşların bilgi merkezleri vb. alanlarda staj yapabilirsiniz.
Elektronik Teknolojisi nerelerde staj yapabilir?
1) Stajlar nerede yapılabilir? Stajlar, elektrikli ve/veya elektronik ekipman tasarlayan/üreten atölye veya laboratuvarları olan kuruluşlarda veya elektronik, iletişim veya kontrolle ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yerinde en az bir elektrik-elektronik mühendisi çalışıyor olmalıdır.
Elektronik Teknolojisi iş bulabilir mi?
Elektronik teknisyenleri, elektronik devre veya donanım içeren makine, ekipman veya sistemlerin bulunduğu fabrikalarda veya tesislerde çalışabilirler. – Teknolojik gelişmeye bağlı olarak bu alana olan talep artmaktadır. – Elektronik teknisyenlerinin hem kamu hem de özel sektörde iş bulma şansları yüksektir.
2 yıllık bölümden staj yapılmazsa ne olur?
Tüm derslerden başarılı olan ancak zorunlu stajı tamamlamayan bir öğrenci mezun olamaz veya diploma alamaz. Bu durumda ilgili lisans programına kayıtlı öğrenciler, ilgili yarıyılın kayıt uzatma tarihlerinde kayıtlarını yenilemek zorundadır.
2 yıllık üniversite staj kaç gün?
c) Staj süresi, program türüne bağlı olarak 30 iş gününden (240 saat) az, 60 iş gününden (480 saat) çok olamaz. d) Meslek yüksekokulu öğrencileri, stajları sırasında iş deneyimi edinmeleri halinde, yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresi dışında değerlendirilir.
12. sınıf staj kaç ay sürer?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre, okul bünyesindeki işletmelerde mesleki eğitim gören Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin mezun olabilmeleri için 40 iş günü staj yapmaları gerekiyor.
Elektronik teknolojisinden hangi bölümlere geçiş var?
Elektrik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Meteoroloji ve Uçak Elektrik Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabilirsiniz.
Elektrik elektronik staj parası ne kadar?
Buna göre asgari ücret brüt 20.002,50 TL, net 17.002,12 TL’dir. Bu nedenle stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı 2024 yılında net asgari ücretin 1/3’ü olan 5.100,64 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “17.002,12 TL x 0,30 = 5.100,64 TL” formülünü kullanabilirsiniz.
Stajyerler günde kaç saat çalışır?
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür. 2. Staj haftada en fazla 6 iş günü (48 saat) tamamlanabilir. Stajyer haftada 6 günden (48 saatten) fazla çalışırsa, fazla mesai yaparsa veya gece vardiyasında çalışırsa, bu ek staj günü olarak sayılmaz. Stajlar resmi tatillerde tamamlanamaz.
Bu sene staj parası ne kadar?
Türkiye’de üniversite stajyerlerinin maaşı 2024 yılından itibaren 17.000 TL olarak belirlendi. Stajyer maaşı 2024 yılı net asgari ücretin 1/3’ü üzerinden hesaplanıyor. Ancak 10 ile 19 çalışanı olan işyerlerinde stajyer maaşı net asgari ücretin 1/6’sı oluyor.
Staj yerini kim bulur?
Staj bulmanın birincil sorumluluğu öğrenciye aittir. Bölümün staj koordinatörü tarafından onaylanmayan iş başında stajlar geçersiz sayılır. Bazı okullar, öğrencileri sözleşmeli şirketlere yönlendirerek staj bulmalarına yardımcı olur.
Bilişim staj parası ne kadar?
Bilgi Teknolojileri stajyerleri için maaş geçmişi. Verilere göre, Bilgi Teknolojileri stajyerleri 2024 yılı itibarıyla ortalama aylık 10.200 TL maaş alacaklar. Bilgi Teknolojileri stajyerleri 2024 yılında en düşük maaş 10.200 TL, en yüksek maaş ise 10 TL olacak.
Elektronik Teknolojisi ne kadar maaş alır?
Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 30.200 TL ile 47.500 TL arasında değişiyor. Elektronik mühendisleri için en düşük paylaşılan maaş 26.900 TL iken, en yüksek 80 TL’dir.
2 yıllık elektrik mezunu ne kadar maaş alır?
Elektrik Mühendisi Maaşları Deneyime Göre 2024Deneyim SüresiEn Düşük MaaşEn Yüksek Maaş0 – 1 yıl23.200₺36.900₺2 – 4 yıl26.200₺44.900₺5 – 9 yıl29.600₺46.400₺10 yıl +30.900₺48.
Elektronik Teknolojisi hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Elektrik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Fizik, Havacılık Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Meteoroloji ve Uçak Elektrik Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabilirsiniz.
2 yıllık elektrik mezunu ne iş yapar?
Elektrik Programı mezunları, elektrik, elektronik ve haberleşme sektörlerinde proje çizimi, araştırma-geliştirme, üretim ve pazarlama birimlerinde, ulusal ve çokuluslu şirketlerde, radyo ve televizyon kanallarında, internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda ve sağlık sektöründe iş bulabilmektedirler.
Tavsiyeli Bağlantılar: Altyapı Sorumlusu Ne Iş Yapar